- Thisted Genbrugscenter, Flintborgvej 5, 7700 Thisted
Yderligt om affaldsordninger
Her har vi samlet, hvad du eventuelt kan have brug for af information eller vejledning om ordninger for affaldsindsamling.
Få hentet din affaldsbeholder længere inde på din grund
Standpladsafhentning
Hvis du ønsker at få afhentet dine affaldsbeholdere 5-40 meter fra skel, skal du tilkøbe standpladsafhentning.
Når du har tilkøbt standpladsafhentning, henter renovatøren dine affaldsbeholdere op til 40 meter inde på din grund.
Affaldsbeholderen bliver returneret til pladsen igen, når den er tømt. Det kræver dog, at Arbejdstilsynets regler overholdes, og at du betaler et gebyr for standpladsafhentning.
Før du kan tilkøbe standpladsafhentning, skal disse forhold være i orden:
- Adgangsvejen skal være plan, jævn og kørefast (fliser, asfalt eller beton).
- Adgangsvejen fra renovationsbil til affaldsbeholderne skal være belyst i den mørke periode.
- Der må ikke være trin eller trapper fra affaldsbeholdernes placering ud til renovationsbilen.
- Hvis der er stigninger på adgangsvejen, må stigningen ikke være over 10% (hvilket svarer til en stigning på 1 meter over en afstand på 10 meter).
Hvis din ejendoms adgangsvej overholder disse krav, kan dine affaldsbeholdere tilmeldes standpladsafhentning. Hvis du ikke har behov for, at alle dine affaldsbeholdere er tilmeldt standpladsafhentning, kan dette også lade sig gøre.
Kontakt Thy Recycle for tilmelding i telefonåbningstiden eller pr. mail.
Når din affaldsbeholder er skadet
Er din affaldsbeholder skadet? Se her, hvordan du skal forholde dig, hvis din affaldsbeholder er skadet før eller under tømning.
Skadet affaldsbeholder FØR tømning
Sker der en skade på din affaldsbeholder, låget, hjulene, håndtaget eller andet materiel på beholderen, inden renovatøren kommer og tømmer den, er det din egen forsikring, der skal dække skaden.
Her får du en kort beskrivelse af, hvordan du skal forholde dig:
- Kontakt din forsikring og anmeld skaden til dem.
- Send derefter en mail med billeder af den skadede beholder til recycle@thyforsyning.dk. I mailen skal du skrive din adresse, beholdertypen og størrelsen på beholderen.
- Alt efter skadens omfang, udskifter vi din affaldsbeholder til en ny eller udskifter den ødelagte del på din beholder. Dette vil du modtage besked om pr. mail eller telefon.
- Du vil inden for en måned modtage en regning for udbedring af skaden.
Skadet affaldsbeholder UNDER tømning
Bliver din affaldsbeholder skadet under tømning, så er det Remondis' forsikring, der dækker skaden.
Remondis lægger en hænger hos dig (enten på din affaldsbeholder eller i din postkasse) og videregiver relevante oplysninger til Thy Recycle om skaden.
Herefter sørger Thy Recycle for udskiftningen af affaldsbeholderen eller dele på beholderen.
Der vil være en hænger på din beholder eller i din postkasse der informerer om, skaden er sket før eller under tømning.
Hvis skaden ikke er udbedret inden for 3 uger, og du ikke har fået besked via mail eller telefonisk, bedes du kontakte Thy Recycle.
Har du ikke fået en hænger?
- selvom din beholder er skadet...
Så skal du snarest muligt kontakte Thy Recycle – gerne på mail recycle@thyforsyning.dk – med billeddokumentation af den skadede affaldsbeholder eller den skadede del på beholderen. Vi hjælper og vejleder dig derfra.
Fritagelse for tømning
Står dit hus tomt?
Så kan du søge om fritagelse for tømning af dine affaldsbeholdere.
Der må ikke have boet nogen i ejendommen i mindst 3 måneder, og der må heller ikke have været nogen med folkeregisteradresse på ejendommen inden for de sidste 3 måneder.
Du kan tidligst få tilkendt fritagelse, når de 3 måneder er gået. Hvis ejendommen har været ubeboet og uden nogen med folkeregisteradresse i længere tid, kan du tidligst få tilkendt fritagelse fra den dag, du søger fritagelse hos Thy Recycle.
Inden du søger fritagelse, skal du vide, at:
- Du skal stadig betale miljøgebyr, så længe der er et hus på grunden – også selvom huset er ubeboet.
- Det koster et hjemtagelsesgebyr på 300 kr. pr. affaldsbeholder. Gebyret dækker blandt andet kørsel, mandskabstimer, rengøring og administration.
- Du skal huske at stille den lille røde miljøkasse til farligt affald frem ved affaldsbeholderne inden afhentning.
Sådan ansøger du om fritagelse for tømning af affald
For at søge om fritagelse for tømning af affald skal du være ejer af den pågældende ejendom, der søges fritagelse for. Hvis du er ejer og opfylder ovenstående kriterier, skal du kontakte Borgerservice ved Thisted Kommune for at få en bekræftelse på, at ejendommen er ubeboet, og at der ikke har været registreret nogen med folkeregisteradresse på denne adresse i mindst 3 sammenhængende måneder.
Herefter skal du sende en kopi af denne bekræftelse til Thy Recycle – gerne på mail recycle@thyforsyning.dk. I mailen skal du angive adressen, som du søger fritagelse for.
Har du yderligere spørgsmål, kan du kontakte Thy Recycle på tlf.: 88 91 77 77.
Er huset revet ned?
Klik på linket herunder og læs, hvordan du skal forholde dig, når huset er nedrevet.
Madaffaldsposer
De grønne madaffaldsposer får du gratis udleveret til sortering af dit madaffald. Disse skal derfor kun bruges til dit madaffald og ikke til andet affald.
Mangler du madaffaldsposer?
Hvis du kan se, at du snart får brug for flere madaffaldsposer, kan du inden næste tømning, binde en madaffaldspose rundt om håndtaget på din mad- og restaffaldsbeholder. Så ved renovatøren, at du mangler madaffaldsposer og vil lægge en ny rulle med 100 madaffaldsposer på låget af din beholder.
Har du ekstra affald? Så bestil en ekstra sæk
Hvis du har ekstra affald, som ikke kan være i dine affaldsbeholdere, har du følgende muligheder:
- Bestil en kode til en ekstra sæk eller
- Køb en EKSTRA-strip
Du kan købe koden via vores app Thy Recycle, hvor du kan betale med MobilePay eller Dankort. En EKSTRA-strip kan købes ved vores forskellige forhandlere rundt i kommunen – se listen længere nede på siden.
En kode eller en EKSTRA-strip til en ekstra sæk koster 30 kr.
Hvis du køber en kode, skal denne skrives på f.eks. et stykke papir med så stor og tydelig skrift, at renovatøren kan se, at du har betalt for den ekstra sæk med affald. Sækken stilles ud ved siden af din mad- og restaffaldsbeholder, når denne skal tømmes
OBS! Denne mulighed omfatter ikke erhverv og fællesløsninger med kranløsninger.
Ekstra sække kan stilles ved 4-hjulede affaldsbeholdere ved private fællesløsninger eller almindelig 2-hjulede affaldsbeholdere.
HUSK
- Ekstra sække må max veje 15 kg.
- Der må ikke være mere affald i sækken end, at der kan bindes en knude på den.
EKSTRA-strips salgssteder
Rød miljøkasse til farligt affald
Den røde miljøkasse, som du har fået udleveret, er til farligt affald og småt elektronik. Det kan være gamle mobiltelefoner, batterier i poser, el-pærer, kemikalierester og lignende.
Husk, at miljøkassen med indhold må veje max 4 kg.
Ombytning til en ny miljøkasse
For at få byttet din fyldte miljøkasse til en ny, tom miljøkasse, skal du udfylde adresselabellen på miljøkassen og derefter sætte miljøkassen på låget af én af dine tre affaldsbeholdere. Så tager renovatøren din fyldte miljøkasse med og stiller en tom til dig ovenpå låget eller ved siden af dine affaldsbeholdere.
Hvis din adresse er omfattet af en større fællesløsning (hvis du for eksempel bor i lejlighed), skal du bestille tømning af den røde miljøkasse - det gør du via appen Thy Recycle, selvbetjeningen under 'Bestil' eller ved at kontakte os på tlf. 88 91 77 77 kl. 10.00-14.00 på alle hverdage. Stil din røde miljøkasse ved din postkasse/yderdør, når den skal byttes. Husk at skrive adresse på label på låget. Vi sætter den nye miljøkasse ved postkassen/yderdøren.
Taktile skilte til blinde og svagtseende
Blinde og svagtseende kan få monteret taktile skilte på deres affaldsbeholdere, så de kan føle, hvilken form for affald der skal i de enkelte affaldsbeholdere.
Kontakt Thy Recycle, så sender vi en medarbejder ud for at montere skiltene på beholderne – uden beregning.
Ved boligselskaber og i Thisted midtby er der allerede monteret taktile skilte på de fælles nedgravede affaldsløsninger.
Skiltene har både forhøjet skrift, piktogrammer og blindskrift.